Deelnemers

Klei is voor mij magisch materiaal omdat je er zo ongelofelijk veel mee kunt doen. Belangrijk zijn: ritme en herhaling, de organische vormen en structuren in de natuur. Het zijn onuitputtelijke bronnen!

  Ik ben mozaïekwerkster en in mijn werkplaats op het Doolhof werk ik met gemiddeld twaalf mensen per week in 2/3 groepen. Daarnaast doe ik bij VVVG ’t Nest op de woensdagavond mozaïekprojecten met verstandelijk beperkten.

   Carla Steyn

   Bob Doets is een fotograaf uit de provincie Noord-Holland, in september verkozen tot ‘Fotograaf Des Waterlands’. Door een interessante kijk op het leven en geïnspireerd door onze natuur legt hij vast wat hem na aan het hart ligt.

    2 Jaar geleden heb ik mijn hart verloren aan textiel. Ik heb me bekwaamd in de diverse technieken voor werken met textiel. Tijdens de kunstroute staat mijn werk ‘Tranen’ centraal en laat ik daarnaast ander werk zien.

     Bianca Vos

     BARON BUBBOL is het alter ego van een anonieme artiest. Door oude items te bewerken, wordt een nieuw verhaal gecreëerd. Niets is veilig in zijn handen, alles wat in zijn vizier komt bewerkt hij in no time met zijn unieke signatuur.

      Fotografie is een van mijn hobby’s en ik maak vaak foto’s in de natuur. Vooral macrofotografie en landschappen vind ik leuk. Vaak worden mijn foto's getoond op RTL4weer. Tevens schilder, teken en boetseer ik in mijn vrije tijd.

       Annemarie Kroon

       Ik ben professioneel kunstschilder en woon en werk in Edam. Licht, lucht, het spelen van de wind, zijn inspiratie voor mijn schilderijen. Vormen en beelden, ontdaan van hun herkenbaarheid, krijgen een nieuwe betekenis op een ander niveau.

        Een ontdekkingstocht via Suriname terug naar mijn roots in de Beemster- dat is het verhaal van mijn keramiek.

         Vanaf mijn 3e teken en schilder ik al. Later geïnspireerd door mijn vele reizen. Specifiek maakte ik wilde dieren in velerlei kleuren. Naast (fantasie)landschappen maak ik in opdracht ook paarden, huisdieren en kinderportretten. Ook geef ik les.

          Anneke Burger-van der Blom

          Ik baan mezelf een nieuwe weg, van kleurrijke abstractie naar een strakke kleurrijke vormgeving. Creëer mijn eigentijdse abstracte verbeelding van het cultureel verleden, geef nieuwe vorm aan cultureel erfgoed. 

           Ik ontwikkelde mijn eigen techniek van schilderen en tekenen, ben volledig autodidact. Mijn schilderijen zijn opgebouwd uit verschillende lagen waardoor er veel structuur ontstaat in mijn werken. Kom het zelf beleven bij Kunst Kijken Volendam.

            Ik ben fijnschilder met gevoel en passie voor schilderen.  Let op details, licht en schaduwwerking om diepte te creëren. Ik schilder portretten, stillevens, landschappen, bloemen en abstract.  Facebook: Gesina’s kunst

             Gesina Veerman

             Ik schilder voornamelijk met acrylverf en maakt het liefst figuratieve schilderijen met vrolijke kleuren. Mijn schilderijen stralen vrolijkheid uit. Je wordt er blij van. Instagram: @hannie.hendriks

              Hannie Hendriks

              Schilderen is mijn raison d’être – ik zou niet zonder kunnen. In mijn werk versta ik mij met het levensgevoel van pop-art, het schrift van het abstract-expressionisme, en de beeldende en artistieke vrijheid van iemand als Matisse.

                Henk Snoek

                Met mijn handen in de klei te zitten; je hoofd leegmaken en creëren, heerlijk! Na diverse cursussen en workshops is het raku-stoken mijn favoriet geworden. Ik begeleid nu ook anderen in boetseren en raku-stoken.

                 Ineke Veerman
                  Jaap Kippie

                  Sinds 2007 leg ik me toe op fotograferen, mijn grote passie. Ik maak foto’s van lege, stille landschappen en abstracte foto’s. Voor deze expositie heb ik een selectie gemaakt van riet dat ik tegenkom tijdens wandelingen. Instagram: @dijkje15

                   Jacqueline Mulier
                    Jan Koning

                    De onuitputtelijke mogelijkheden van het materiaal KLEI dagen Jannig  haar leven lang al uit om nieuwe beelden te maken. Daarnaast laat zij zich inspireren door rituele voorwerpen van verschillende culturen en groei- en afbraakprocessen in de natuur.

                     Op verschillende plaatsen heb ik me verschillende technieken eigen gemaakt:  klei, steen, glas, cement snijden, aluminium cement gieten tot uiteindelijk brons. Hiervan een aantal levensgrote beelden gemaakt waar ik best trots op ben!

                       Jeanette Rentenaar

                       6 jaar geleden begon ik met beeldhouwen, met experimenteren met de zachtere stenen en werd ik gegrepen door de vormen. Door cursussen leerde ik de driedimensionale structuur van stenen te zien. Mijn voorkeur is werken met handgereedschap.

                        Johan Balder

                        Een van mijn hobby’s is schilderen; ongeveer 5 jaar geleden ben ik met olieverf aan de gang gegaan. Mijn inspiratie haal ik uit veel dingen, maar vooral uit afbeeldingen die ik her en der tegenkom. 

                         Joke Huls

                         Ik werkte jaren als materie kunstenaar en gebruikte diverse materialen die ik overal vond, in combinatie met beelden en meer. Sinds 2 jaar werk ik met olieverf en maak hierin een grote groei door. Kom kijken!

                          Karel Lautenschütz

                          Ik ben 15 jaar en kom uit Volendam. Ik teken al mijn hele leven en nadat ik Kunst Kijken een aantal jaren bezocht heb, mag ik hier dit jaar zelf met mijn werk exposeren. 

                           Kim Schilder

                           Ik ben na een hevige burnout gaan schilderen. Ik heb een voorliefde voor kleurrijk werk, maar heb geen vaste stijl. Dit jaar maakte ik abstracte waterverf schilderijen, maar ook minimalistische buitenaardse landschappen en alles daar tussenin.

                            Ik ben portret- en landschapschilder in de 17e-eeuwse traditie met een ware passie voor het 'plein-air' werken. Deze spontane werkwijze laat me nieuwe wegen inslaan, op zoek naar een surreële werkelijkheid.

                            Lia Braakman

                            Ik maak figuratieve keramiek. De natuur is de inspiratiebron voor mijn vormen. Thema’s die me op dit moment raken, zijn: landschap, huizen en Griekse goden.

                             Marian van Ewijk
                              Maris Biswana

                              Ik maak lieflijke eigentijdse schilderijen, vilten muisjes of andere schattige wezentjes. Al mijn werk is uniek en handgemaakt van natuurlijke materialen en ecovriendelijk. Leuk als presentjes of gewoon voor jezelf!

                               Rie Hooghiemstra - Veer

                               Julius van Zelk was het pseudoniem van kunstenaar Sander Tuijp (1974-2020). Zijn werk bestaat uit grofweg honderd schilderijen en honderden tekeningen. De werken zijn technisch hoogstaand met vervreemdende elementen die even fantasierijk als rigide zijn.

                                Sander Tuijp

                                Ik teken, schilder, fotografeer, alles om mijn creatieve brein te verzadigen. Na jaren werken met verschillende technieken maak ik nu monotypes, geïnspireerd door het boek ‘Klara and the sun’van Kazuo Ishiguro.

                                Ik schilder voornamelijk landschappen en zeegezichten. Ik volg het advies van een beroemde schilder: “probeer alles te kunnen schilderen”. Hierbij leg ik mezelf hoge eisen op en probeer zo natuurgetrouw mogelijk te schilderen.

                                  Sophie Basseleur

                                  Als kind tekende ik al graag, later ben ik ook gaan schilderen. Andere hobby’s zijn boetseren en fotograferen. De natuur is een grote inspiratiebron. Sinds enkele jaren geef ik wekelijks schilderles aan een groep in PX (Club ’89).

                                   Theo Buys

                                   Een autodidact kunstenaar met een beperkt maar bijzonder oeuvre en een aparte stijl. Houten beelden met een aparte uitstraling, tekeningen in zwart/wit met in precisie weergegeven wiskundige vormen of zeer kleurige tekeningen van maskers en fantasiefiguren.

                                    Willy de Wit

                                    Mijn werk heeft een magisch realistische, soms surrealistische uitstraling. Ik gebruik de techniek van de oude meesters. Een monochrome onderschildering, waarover meerdere glacislagen worden aangebracht, die dan weer worden ingeschilderd. Het gebruik van deze techniek geeft mijn werk een prachtige dieptewerking.

                                     Wim Kuenen
                                      Donna Schilder

                                      Ik schilder graag pop-art. Is minder nauwkeurig. Minder serieus. En vaak opgewekt door uitbundiger gebruik van simpele kleuren. Al met al een vrolijk tijdverdrijf.

                                       Henk Kwakman
                                        Leerlingen DBC

                                        Ik ben Anita Kroon, ik maak simplistische tekeningen en mijn inspiratiebron is Salvador Dali, met name de 'kindertekeningen' die hij als volwassene maakte en die in Figueres in zijn museum hangen. Geniaal.

                                         Stichting Klederdrachten Volendam is opgericht voor het behoud en promotie van de traditionele klederdracht in Volendam, ons Volendamse cultureel erfgoed. Onze Volendamse experts maken met grote deskundigheid en gedegen kennis nieuwe originele Volendamse klederdracht of herstellen deze.

                                         Stichting Klederdrachten Volendam

                                         Naast schilderwerk creëer ik keramieken gebruiksvoorwerpen onder de naam Juf Poes. Ik haal mijn inspiratie uit het dagelijks leven en werk veel met het thema vrouwelijkheid.

                                          Catharina Kemper

                                          Intuïtief kunstenaar - niet belemmerd door opleidingen, ontdekker en avonturier met Aan-toon-ius. In contact mèt, en van daaruit beeld en woord gevend als astroloog met numeroloog-ie en taal van het lichaam, kabbalistisch.

                                           Gerrit Koning

                                           Deelnemen aan de route?