Kunst Kijken in Volendam opent een open atelier route in Edam.

Een drietal Edammer kunstenaars stelt hun atelier open in de weekends van 8-10 en 15-17 oktober. 2 ateliers zijn geopend van 13.00 tot 18.00, het atelier van Gea alleen op zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00.

Deelnemende kunstenaars en ateliers zijn:

Gea Karhof
Bierkade 4, Edam
Open: zaterdag en zondag van 12.00 – 18.00 uur

Het werk van Gea neemt in de wereld van de prentkunst een unieke plaats in. Op een prent visualiseert Gea Karhof een grenzeloze wereld waarin vele culturen samengaan. Haar reizen naar verre cultuurgebieden vormen een eindeloze inspiratiebron.

Anneke Peereboom
Jacob Tonissenstraat 1, Edam
Open: vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 18.00 uur

Anneke is professioneel kunstschilder en woont en werkt in Edam. Met haar schilderijen brengt ze ons in zomerse sferen. Licht, lucht, het spelen van de wind, zijn inspiratie voor haar schilderijen. Vormen en beelden, ontdaan van hun herkenbaarheid, krijgen een nieuwe betekenis op een ander niveau.


Peke Kuiken
Dwars bovenste verdieping
Voorhaven 129
Open: vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 18.00 uur

Peke Kuiken is vormgever en kunstschilder. In zijn vroege periode werd hij beïnvloed door schilders als Jeroen Bosch, Salvador Dali en Carel Willink. Later ontwikkelde hij een eigen stijl, vooral gekenmerkt door het gebruik van heldere kleuren en onderwerpen die voortkomen uit zijn eigen belevingswereld. Ook zijn invloeden van het impressionisme herkenbaar. 


Tijdens de genoemde weekends kunt u ook kunst kijken in de kerken van de Zeevang. Met de open ateliers in Edam erbij heeft u dus een mooi rondje Kunst Kijken in de gemeente Edam-Volendam. Op zaterdag 23 en zondag 24 oktober bent u welkom bij onze Kunst Kijken route in Volendam.