Persbericht | De Onthulling | Kunstmaand Edam-Volendam

 Van 25 september t/m 31 oktober 2021 staan Edam, Volendam en de Zeevang in het teken van kunst en cultuur. Een maand lang kunnen de bewoners en bezoekers genieten van een bijzonder rijk cultureel en kunstzinnig aanbod en wordt de maand afgesloten met ‘de onthulling’ van…. 

Deze kunstzinnige maand wordt georganiseerd naar aanleiding van de jaarlijkse internationale ledenvergadering van EuroArt (de Europese kolonie voor kunstenaarsdorpen), waar de gemeente Edam-Volendam dit jaar de ontvangende partij van is. De gemeente is in het kader van de Spaander Collectie actief deelnemer van dit Europese Netwerk. 

Als trotse organisator van de internationale ledenvergadering maakt de gemeente graag van het moment gebruik om alle ogen te richten op de (lokale) kunstschatten. Niet alleen voor de bezoekers van verderaf, maar ook zeker voor iedereen vanuit de (directe) omgeving. Want hoe mooi, belangrijk en vooral leuk is het om als bewoner deze kant van de gemeente te leren kennen?! 

Deze maand staan diverse deuren wagenwijd open om iedereen kennis te laten maken met de Spaander Collectie en andere lokale kunstschatten. Dit kan in de musea, maar ook op andere onverwachte plekken. Zo vind je deze maand diverse exposities met tal van grote namen en uiteenlopende kunstvormen, maar ook prachtige kunstroutes en lezingen. Het aanbod is met ruim 50 activiteiten heel rijk te noemen. 

In het Edams Museum vind je bijvoorbeeld een expositie over W.O.J. Nieuwenkamp en is zijn woon- en atelierschip De Zwerver tijdelijk te bezoeken in scheepswerf Groot in Edam. In contact komen met een Artist in Residence? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Tevens kunnen kinderen op een laagdrempelige manier kennis maken met kunst & cultuur en als klap op de vuurpijl wordt eind deze maand het beeld van kunstenaar Rob Cerneus onthuld… 

Benieuwd wat er deze maand allemaal te beleven is? Ga dan snel naar de-onthulling.nl